Sygesikringsbevis/Sundhedskort

Registrering
Når du ankommer til klinikken, skal Sygesikringsbeviset registreres ved: 1) at du  scanner det gule “Sygesikringskort”, eller ved 2) at du scanner kortet fra “Sundhedskort-appen”. Korts-scanneren er anbragt ved skranken i receptionen.
Det har 2 funktioner:

1. Det bliver registreret i vores EDB system, ov vi kan se, at du er ankommet.

2. Når kortet registreres, kan sygesikringen desuden se, at du har været her. Det bruges til kontrol af lægehuset. Hvis kortet ikke registreres, vil vi ikke blive honoreret for vores arbejde.

OBS Nye regler fra 1 August 2014 ved rejse
Efter 1. august 2014 kan du ikke længere bruge dit gule sundhedskort som rejseforsikring. I stedet kan du benytte det blå EU-sygesikringskort eller en privat rejseforsikring.

Det gule sundhedskort og EU-sygesikringskortet (det blå kort) kan ikke bruges uden for Europa; du skal have en privat forsikring.

Bemærk, at der gælder særlige regler for dækning af kroniske sygdomme, fx ved forhøjet blodtryk. Hvis du er i tvivl, om du er dækket med det blå EU-sundhedskort ved udenlandsrejser, kan du spørge hos SOS International A/S, som administrerer den offentlige rejsesygesikring.